longboard blog

Vezeték nélküli, ABS longboard fékrendszer készül Bicskén

Pár órája tettem csak ki a posztot az interneten megtalálható különféle jövő-longboardokról, elektromos hajtásláncokról és fékekről, amikor a Hilldancers fórumon Kristóf, aki a BME-n járműmérnök hallgató, bekommentelte, min dolgozik éppen bicskei házában. A képen egy pár pneumatikus munkahengerre szerelt kúpos fékpofát láthattok egy Sabre függőre szerelve.

Advertisement

Igen, valószínüleg ez a világ legkisebb működő elektromos longboard féke. Egyszerű, nem teszi a függőket dögnehéz monsrumokká, és Kristóf elmondása szerint hatékony is lesz. Ha elkészül, jár majd hozzá egy kézi vezérlőegység is, amivel gombnyomásra lehet működésbe hozni a fékeket.

Hogy ez pontosan hogyan működik majd, azt egyáltalán nem értem, úgyhogy inkább idemásolom Kristóf saját szavait:

..."most egy szelep van amibe 2db vezeték megy és ez van összekötve a légtartállyal és a munkahengerekkel. A terv az hogy a szelepet elektromágnesesre cserélem amit alaposan elhelyezek a deszkán és ehhez csinálok vezeték nélküli vezérlést..."

Advertisement

Ígérem videó is lesz majd a szerkezetről hamarosan, ha Kristóf végez a vizsgáival és befejezi a művet.

..."2 szelep van rajta de csak azt fogom használni ami a hosszú vezetékeken van rajta a másikkal ABS szerű hatást lehet elérni..."

Advertisement

Share This Story