longboard blog
longboard blog
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Teszt: Oxelo Oldschool Pool Cruiser

Megtörtént, ami még eddig sosem!

Illustration for article titled Teszt: Oxelo Oldschool Pool Cruiser
Advertisement

Igen, eljött ez a pillanat is ,az első bottom shelf deszka tesztje itt a Boardsideon

Ez a nyilvánvaló ötlet most szombaton jutott újra eszembe, vagyis talán inkább most hétfőn, miután ismerőseimre rájött a deszkázhatnék egy hétvégi gurulás után és megkértek arra, hogy találjak nekik valami deszkát, amivel városban lehet közlekedni. Természetesen elitista sznob énem máris mindenféle Powell-Peralta de minimum Santa Cruz Oldschoolokat linkelt nekik, viszont hamar rájöttem, hogy megint túlzásokba estem, úgy mint általában.

Advertisement

A megadott maximum 30 ezres limit eléggé behatárolja az embert, bár nem lehetlen ilyen összegért is találni kompletteket ezek között nem szívesen válogatok és jómagam hanyagolnám az új webshopokat is (deszkák.hu és társai), szóval a Garage akciós Dusters kinálata felé tereltem el őket, de némi szájhúzás után innen eljutottunk a Decathlonos Oxelo Oldschool formájú cruiserig, hogy mondjak róla véleményt és bevallom őszintén nem tudnék róla rendes kritikát írni, mivel egy hétvégi budaörsi húsgolyómámoros Ikeázás után,Decathlonba véletlenül bekeveredés során, 7-10 éves gyerekek között gurulgászva eltöltött 2 perc vajmi kevés volt arra, hogy valami komolyabbat tudjak róla mondani, vagy írni.

Szerencsére rájöttem, hogy ismerősömnek Milánnak -aki valamennyire még tud is gördeszkázni-pont most lett ilyen lapja, szóval következzék az Ő véleménye erről a lapról:

Csodacruiser egy Vans cipő áráért

“Egy pár hete történt, hogy Barrier Kult videókat nézegetve rájöttem, hogy mi hiányzik az életemből…Egy oldschool formájú lap.”

Advertisement

Tekintve hogy cruiserem sem volt, úgy éreztem már itt az ideje egy második deszkának is. A gagyi plasztik cruiserektől már a hányinger kerülgetett és az itthoni boltokban sem nagyon találtam olyan formát, amire vágytam. Ráadásként a franc akart 30+ rugót kicsengetni egy cruiserre.A megváltás egy meglepően érdekes helyről érkezett…

A Decathlonból.

Ugye van egy saját extrémsport márkájuk (jaj, de szarul hangzik), az Oxelo. Árulnak rollertől kezdve a görkorikon át a védőfelszerelésig mindent. És egész jó kis deszkáik is vannak!

Advertisement

Tényleg tekintsünk el a nyavajás kis neon Penny másolatoktól és a longboardjaiktól. Nekem normális cruiser kellett. És volt nekik egy ilyen, a nagyon hangzatos “OLD SCHOOL POOL CRUISER GÖRDESZKA” terméknév alatt. Még egy ilyen hipermenő Lords of Dogtownt idéző kis videót is forgattak hozzá:

Hogy mit kapsz 16 ezerért?

Egy szép, minimalistán festett 29 x 8.75”-ös oldschool lapot, hatalmas 65mm 80a traktorgumikkal. Szép, méretes taillel rendelkezik a deck, ezért az ügyesebbek simán felpattoghatnak a padkákra - elég szépeket lehet vele olliezni egyébként, még annak ellenére is, hogy egy ilyen kis elcsökevényesedett nose van rajta.

Advertisement

A függőktől nem kell sokat várni, viszonylag jól kanyarodnak (nagyon puhák a bushingok, pogi cserével egész fasza kis függő lehetne, de ilyenekhez lusta vagyok), ezért az árért én még ezen is meglepődtem. A deszka riserekkel felszerelve jön, engem idegesített személy szerint, ezért hamar leszedtem őket. A csapágyaktól sem kell csodát várni, valami noname ABEC7 nem-szétszedhető csapágyak. Ezeket nem árt szerintem lecserélni valami párezres, de minőségibb csapágyra (Bones Reds, mini-logo, Jart stb.).

Na de várjál…

Eszméletlenül hasít a kis rohadék - még a gyári cuccokkal is! Egy hétig használtam úgy, hogy semmit sem cseréltem rajta és egyszerűen azt kell mondjam, hogy a dusters california meg a többi “edgy”, illetve túlárazott cruiser márka elmehet a francba. Ha közlekedni szeretnél deszkával, ennél nincs jobb választás.

Advertisement
Illustration for article titled Teszt: Oxelo Oldschool Pool Cruiser

Az Oxelo szerintem tökéletesen alkalmazza az olcsón, jót elvét. Egy igazi kis minőségi komplettet kapsz egy street lap áráért (egyébként meg vagyok győződve róla, hogy bangladeshi gyerekmunkásokkal gyártatják, hogy ennyiért tudják adni, de ez mellékes).

Advertisement

Matkó Milán


Share This Story

Get our newsletter