Vannak tárgyak, amik magukban hordoznak egy bizonyos életérzést. Hatással vannak az emberre, befolyásolják a hangulatát, hosszú távon hatnak a személyiségre is. Furcsa, hogy a járművek között feltűnően sok ilyen található. Egy nagy terepjáró "magabiztossá" tesz, míg mondjuk egy kisbusz "unalmas". A Dervish Sama olyan közlekedési eszköz, amibe a bambusz rostok és üvegszál közé beépítették a napsütést, az óceánparti sétányok simaságát, a lebegő nyári délutánokat és a kaliforniai "freedom" hangulatot.

Két napja járok mindenhová ezzel a deszkával: az érzés kb. olyan, mintha megállították volna a filmet, én pedig kimerevedett emberek között, egy másik valóságban szörfölnék a városban. A Loaded Dervish Sama Kaliforniát varázsol a Margit körútra, és ez - valljuk be - egészen csodálatos tulajdonság egy longboardtól.

Mielőtt tovább olvasnál, nézd meg ezt a videót (még egyszer). Nem kamu, nem nyálas, nem túlzás. Ez a longboard tényleg ilyen: epic.

Első benyomások

A 2012-es Dervish Sama igazából a Tan Tien nagyobb tesója. Őse, a Dervish a sport egyik legendás mérföldköve, sokak szerint ennek a deszkának a hatására lett népszerű tömegsport a longboardozás. Az új modell megtartotta elődje rugalmasságát, hosszát, szélességét és a dropthrough felépítést (a függőt egy lyukon átbújtatva lehet a laphoz csatlakoztatni, így alacsonyabb és stabilabb a deszka felépítése) is nagyjából, a konkáv, a forma és a griptape azonban mind Tan Tien-t idézik. A hajlatok és ívek szemet gyönyörködtetőek, tudományosan tervezettek egyetlen céllal: a carving élmény legyen elképesztően fasza.

Advertisement

A deszka felépítése valahogy lehetővé teszi, hogy a felfüggesztésekre nagyon direktben hatnak az erők

Advertisement

A deszka minősége első osztályú. Én Tan Tiennel kezdtem longboardozni 2010-ben. Már akkor felfigyeltem rá, hogy ez a bambusz mennyire ütésálló. Szinte nyoma sincs a felpattintásoknak, manual közben véletlen tailbreak-eknek (ugyanez a Rayne lapokról már nem mondható el egyértelműen). A Dervish Sama-nak jól állnak a könnyed, finoman ívelt Paris 180-ok, melyek szintén carving függők, az élményguruláshoz pedig stimmelnek a 75mm-es Otang Durian kerekek is.

Setup

Loaded Dervish Sama Flex 2, Paris 180 (V1), Orangatang Durian 83a, Orangatang Nipples bushing (Medium)

Advertisement

A ride

Advertisement

Amint a Wakeshopból elhoztam a deszkát, első dolgom volt kicserélni a gyári Paris bushingokat lila (medium) Otang Nipples-re. Ezek kimondottan V1-es Paris függőkhöz készültek, sokkal nagyobbak, mint egy hagyományos bushing, kitöltik a Paris bushing seatjeit, és szorosan tartják a függőt. Emellett fantasztikus a rebound-juk, jelentősen hozzátesznek a carving rugalmasságához.

Advertisement

A deszka felépítése valahogy lehetővé teszi, hogy a felfüggesztésekre nagyon direktben hatnak az erők (leverage) így gurulás közben a legapróbb mozdulatok is közvetlen hatnak a ridera. Ez először fura volt egy masszívabb freeride setup után, de ahogy megszoktam, egyre jobban bejött. Nem vinném Flex 2-es Dervish Sama-t nagyobb hegyre, de nem is erre való. A könnyed irányíthatóság miatt városban szinte gondolattal vezérelhető. Amikor pedig hosszabb nyílt terepre érkezik az ember, és kettőt-hármat belepumpál a rideba, a Sama életre kel. Legjobb úgy carving-olni rajta, hogy a hátsó kerekek már-már kicsúsznak a kanyarokban. Ilyenkor kedvünk szerint egy kicsit megfaroltathatjuk a deszkát, vagy átfordíthatjuk 180 fokot és vissza. A Durian-ok csodálatosan csúsznak, persze a jellegzetes Otang visítással.

A deszka rugalmassága miatt jobban elnyeli az egyenetlenségeket, úthibákat más longboardoknál, amiket eddig próbáltam. Megvan az az érzés, mint egy nagy autóban, amikor síneken hajtunk át. Alulról hallatszik némi döccenés, de ebből szinte semmit sem veszünk észre. Ez is hozzátesz ahhoz, hogy a Dervish Sama-val olyan élvezetes, suhanás szerű a gurulás. Mintha lengéscsillapítók lennének beépítve.

Advertisement

A slide

Nem csináltam egyetlen speedcheck slide-ot sem a Dervish Sama-val, de volt négy kerekes powerslide, ami 180-ban végződött, nem is egy. Lényegében az ember kitolja a hátsó kerekeket, aztán fél úton arra gondol, hogy az elsőket is meg kellene csúsztatni, és ez azonnal meg is történik. A wheelbase hosszú: 31,5" de a felépítés miatt mégis nagyon kicsi erőhatás elegendő, hogy a kerekeket slide-ba küldje. Benne van ebben kerék durométere, formája, a poros Budapesti járdák is persze.

Advertisement

Összegzés

Ami Tan Tienből Flex 2 az Dervish Sama-ból Flex 1. Nekem (80 kg) a Flex 2 túl puha volt, a közepére ugorva simán padlót fog az alja, dancinghez is bizonytalan. Szívesen gurulnék egyet Flex 1-essel is, szerintem az lehet a csúcs. Javaslom, hogy 75 kg testsúly felett Flex-1 est vegyetek, ha vesztek. A Dervish Sama carving-pumping-dancing flex-deszka, fantasztikus vele a közlekedés, igazi suhanás érzés. Paris függő való rá, és Orangatang bushingok. Ha slideolgatni is szeretne az ember, jók a slide kerekek rá, ha tapadós, végtelen carving a cél, akkor a javaslat egy szett Orangatang In Heat 80, vagy 83a. A konkáv camber jellegű, azaz a deszka közepe a legmagasabb pontja, ahogy ráállunk, kiegyenesedik. Van benne némi oldal irányú konkáv is, jól megtartja a lábat, nem éreztem, hogy le akarna dobni. A teljes setup súlya szinte észrevehetetlen, egy downhill lap súlyát sem éri el. A maga nemében tökéletes darab és akkor a beépített életérzést még nem is vettem számításba...

Advertisement

A tesztdeszkát a Wakeshop biztosította.

Címplapfotó, grafika: Loadedboards.com