longboard blog
longboard blog
Illustration for article titled Rayne Avenger - sebességre termett

Kezdetben három DH deszka volt a kanadai Rayne kínlatában, melyek mára mind legendássá váltak: a Nemesis, a Killswitch és az Avenger. A trióból mára csak a Nemesis formája és konkávja maradt változatlanul, a Killswitch idén, az Avenger már tavaly nagyon komoly faceliftet kapott. Új konkáv, új grafika ide-vagy oda, az Avenger karaktere megmaradt: directional (azaz van eleje és hátulja, nem szimmetrikus) speedboard, ami azért freeridera is alkalmas.

Advertisement

Az új fat bottom gerinc (középen vastag, a szélei felé vékonyodik a lap), a wheel well flare-ek, (rájaszárnyak) és a jellegzetes W-konkáv összességében egy nagyon technikás, csúcsminőségű versenydeszkát adnak, csodálatos, kínai stílusú grafikával. A 3013-as Avenger minden négyzetmilliméterét úgy tervezték, hogy az downhillozás közben a lehető legkényelmesebb és leghatékonyabb legyen. Annyi precíz tervezés és munka van ebben a deszkában, amennyit egy bármilyen színezetű magyar kormány 8 év alatt is képtelen lenne elvégezni.

Illustration for article titled Rayne Avenger - sebességre termett
Advertisement

Fotók: Bardócz Dávid

Elég csak ráállni erre a deszkára és az első métereket megtenni vele, beállni egy slide-ba, felvenni a downhill-es tojás állást (tuck) és az ember azonnal, óhatatlanul felhasználói esettanulmánnyá válik. Amikor pont jó helyen fogja a lábat a konkáv, amikor egy helyezkedésnél kényelmesen és pontosan megtaláljuk a referencia pontokat a deszkán, amikor lenézés nélkül is tudjuk, hogy merre hány lépés, amikor egy komolybb slide közben a W konkáv megnyugatóan betámaszt a talpunk alá, akkor eláraszt minket az érzés, hogy mindez nem véletlenül történik így.

Advertisement
Illustration for article titled Rayne Avenger - sebességre termett

Egy nagyon profi versenylongboarddal állunk szemben, ami nem az aktuális divattrendeknek megfelelően készült, hogy minél többet lehessen eladni belőle wannabe slidefesztivál bajnokoknak. Az Avengert azért úgy építették meg, ahogy, mert ez a forma, ez a konkáv kombináció, ez a hossz és ez a szélesség a legcélszerűbb arra, amire a deszka készült: nagy sebességű downhill versenyzésre és freeride-ra.

Karkossiák Peti az Avengeren

Az Avenger 37" hosszú, 10" széles a legszélesebb pontján, az elején, hátrafelé keskenyedik. Ez azért van, mert DH közben a hátsó lábbal így könnyebb megtalálni a fogást a deszkán, nem kell csúsztatni a lábat ide-oda toeside és heelside driftek között váltogatva. Az ember gyakorlatilag átéri a talpával az Avenger végét, így könnyebb rajta helyezkedni. Mindez azt is jelenti, hogy ez a deszka nem szimmetrikus, azaz nem a 180 és 360 slideok uralta freeride az igazi terepe. Bár a freeride is élvezetes az Avengerrel, ez a lap elsősorban orral előre, hegynek lefelé szeret száguldani. A deszka wheelbase-e 28,25"-től egészen 30"-ig állítható, ami lehetővé teszi az atomstabil DH setupokat, és a fordulékonyabb, freerideolhatóbb összeállításokat is.

Advertisement
Illustration for article titled Rayne Avenger - sebességre termett

A deszkát rajtam kívül még ketten, Bardócz Dávid és Karkossiák Peti is tesztelték az utóbbi hetekben. Peti videót készített, amit fent láthattok, Dávid pedig leírta, amit a deszkáról gondol. Íme:

Az Avenger kényelmes DH lap, túlzottan nem érez az ember vonzást arra, hogy nagyobb sebességnél 180akat csináljon. A tengelytáv 28,25" és 30" között állítható, én a legrövidebbel raktam össze, függőnek egy 50es Caliber ment rá. Így a lap nagyon stabil, és jól fordul, semmi problémám nem volt szitálással. Összehasonlításképpen a Sugar 25,5"-os wheelbasenél már kezd ideges lenni, ha gyorsabban megyek, és jobban meg kell gondolnom a mozdulataimat, le ne dobjon magáról. A lapon van egy kényelmesen mély konkáv, középen egy kis W-vel. Namost ez úgy van kialakítva, hogy hözépen a legnagyobb, és a végei felé egyre kisebb. Ennek a szerepe, hogy a lapot merevíti középen, ahol a legnagyobb nyomaték éri, viszont a lábak alatt már kényelmes méretű, hajtás közben nem kell rajta egyensúlyozni, mint néhány más lapnál. Ahova az ember a lábát teszi, annak a résznek a szélén vannak a rája szárnyak. A konkáv, w, és ennek kombinációja jól fogja a lábat, nem fogunk lecsúszni róla slide vagy kanyarodás közben. Összeségében nekem nagyon tetszik, kényelmes, jó érzés vele menni. Egyedül ezt a fat-bottom dolgot hagynám el róla, ugyan nagyon könnyű a lap emiatt, de lejtőzésnél ha fejreáll, padkát fog a lap, élére esik, akkor nagyobbat kap, mint amikor városban picit odaütjük hajtás közben a padkához.

Advertisement

A dologhoz hozzá tartozik, hogy Dávid nagy sebességnél zúzta meg az Avenger orrát, de egy kis benyomódáson kívül semmi baja sem történt a deszkának. Igaz, az orr közepe a legvastagabb, itt komolyabb ütéseket is simán kibír ez a deszka, nem törik, mint egy Omen lap, szó sem lehet a rétegek szétválásáról. Az Avenger és a többi fat bottom technológiával készült lap azonban valóban érzékenyebb a széleken, ahol kevesebb, mint 1 cm vékonyságúra keskenyedik. Az ilyen lapok nem valók kickflip- és tiger claw gyakorlásra, nem szeretnek odacsapódni az aszfalthoz, nem szeretik, ha dobálják őket. Az éleket legjobban griptape-pel lehet védeni, csak rá kell hajtani a lelógó részeket a peremekre, hajszárítóval kicsit megpuhítani és odanyomni.

Illustration for article titled Rayne Avenger - sebességre termett
Advertisement

Összességében az Avenger nagyon stabil, nagyon kényelmes technikás DH lap átgondolt konkávval, versenyre optimalizálva. Ha autó lenne, akkor valami csúcs McLaren-re, vagy Bugatti-ra hasonlítana. Ki lehet vinni utcára, de nem igazán oda való. Gurulgatni, közlekedni nem annyira élvezetes vele. Ennek a deszkának lejtő kell, ahogy a versenyautóknak pálya. Olyan a felépítése, hogy uralhatod vele a sebességet: ami egy flexes lapon halálosan veszélyes már, az egy Avengerrel csak a bemelegítés. Aki ezt a lapot használja, az biztos, hogy gyorsan akar majd menni vele. Sisak és védőfelszerelés kötelező!

Share This Story

Get our newsletter