longboard blog

Moonshine County Line - hátizsákot fel!

Miután hosszan írtam a Moonshine Hooch erényeiről, kíváncsi voltam, hogy mire képes a Seattle-i cég egy teljesen más műfajban. A hazai forgalmazó jóvoltából ez alkalommal egy másik deszkát, egy flexi County Line-t teszteltem pár hétig és mi tagadás, egészen hozzám nőtt ez a jármű is.

Advertisement

Városi gyerek vagyok, a hatkerben nőttem fel, de becsülöm és szeretem a természetet is. Szívesen húzok bakancsot és veszek hátizsákot, szeretek hegyet mászni, völgybe ereszkedni, patakon átugrani, meg ilyenek. Mielőtt a Moonshine County Line a kezembe került, azt gondoltam, hogy a longboard alapvetően nem túrasport. Hát tévedtem: ez a deszka egy eddig nem ismert kategória képviselője. A County Line nem városi board, de még a tengerparti sétányok is idegenek tőle. Ez egy vérbeli túralongboard: kilométerfaló, hosszútávfutó terepdeszka.

Kezdjük a méreteivel: a County Line Soft (mert létezik egy hard flexes, keményebb változat is) 43,7 inch hosszú, hatalmas jószág. Kellemes, ruganyos camber konkáv van benne, a felfüggesztések dropthrough, azaz bújtatott módon helyezkednek el rajta, így a ride alacsony, és stabil. A lap komoly kicktailekkel rendelkezik, amik azonban nem annyira használhatóak pattintós trükkökhöz, inkább manualozgatni, vagy kézbe pattintani valók. Ez alap egyszerűen túl nagy ahhoz, hogy a kickekkel igazán freestyle-ra használjuk. Annak ellenére, hogy a deszka formája a Loaded Tan Tien-t idézi, a mérete: Super Size. Ezt a lapot csak nagyon nagy testű, észak-kaliforniai favágók képesek úgy megpörgetni, megugratni, mint a pillekonnyű DT freestlye boardokat szokás.

Advertisement

Városban használva a County Line minduntalan arra figyelmeztet, hogy neki nagyobb tér lenne ideális. 30” feletti tengelytávjával bár nagyon kellemesen carvingolható-pumpálható deszka, mégis folyamatosan azt érzi az ember, hogy a keskeny járdák helyett szívesebben lenne valahol a Muir Woods sűrűjében, egy tökéletes aszfalttal borított úton, ahol 30-40 km/h sebességgel lehetne carvingolni a naplementében.

Advertisement

A County Line amúgy tökéletes darab, igazi csúcsminőség. A Hooch-hoz hasonlóan vízhatlan fa/üvegszál konstrukció, a peremeken, és a függők helyein uretán erősítéssel. A flex álomszerűen tökéletes, a ride igazi élménygurulás minden alkalommal. Slideolni, DH-ra nem nagyon való ez a deszka. A County Line hosszas gurulásokra, túrázásra termett. Caliber 50, vagy Paris függőkkel, 70-75mm kerekkekkel ideális társ lehet meditatív, kikapcsoló, pihentető ride-okhoz.

Share This Story