longboard blog

Mindent összefirkál: Moonshine 62mm Drift kerekek

Üstökösként érkezett a longboard világba a Seattle-i Moonshine Mfg. pár éve. Az apró, erősen hipszter hangulatú manufaktúra wakeboard-os tapasztalatait emelte át a longboard sportba, és lett azonnal híres elsősorban freeride/DH termékeiről. A Hooch után érkezett Rum Runner, Tucker, és Spirit hamar klasszikusok lettek nemcsak a vízhatlan fa-uretán-üvegszál konstrukció miatt, hanem a kényelmes konkávok és a kielemlkedő minőség miatt is.

A piac ma már megköveteli, hogy egy sikeres cég ne csak lapokat, hanem kerekeket, csapágyakat, felfüggesztéseket, sőt, akár védőfelszerelést is készítsen, így komplett longboardokat szállíthat a viszonteladóknak. Minél nagyobb egy-egy vállalkozás annál színesebb a paletta, a hangsúlyt természetesen a deszkák innovációján tartva. Az egyik legnagyobb gyártó, a Landyachtz például szinte csak sisakokat nem készít, A kicsit kisebb Rayne Longboards kínálatában szerepel már csapágy, kesztyű, kerék, riser és griptape, de a felfüggesztések még hiányoznak, a még családiasabb Omen, vagy Moonshine méretű brandek pedig a deszkáik mellett elsőként a kerekek szegmense felé nyitottak, komplett deszkáikat pedig szerződéses partnerek alkatrészeivel szerelik össze.

Advertisement

Persze léteznek olyan cégek is, akik hosszú évek tapasztalatával gyártanak kerekeket vagy felfüggesztéseket, az összes energiát és innovációt egy szegmensre szűkítik. Nehéz lehet ezekkel versenyezni - gondolnánk, hiszen egy Abec 11 legalább akkora brand a kerekek piacán, mint a Rayne vagy a Ronin más területeken.

A longboardgyártás azonban mégsem kíván akkora szakértelmet, mint egy hadronütköztető berendezés fejlesztése. Így fordulhat elő, hogy a Moonshine Mfg. nemcsak deszkában, hanem - az elmúlt hetekben végzett alapos tesztelés eredményeképpen kijelenthetjük - kerékben is kiemelkedő minőséget alkotott. A Moonshine Hungary-tól kölcsönkapott White Lightning Drift széria az egyik legjobb 65mm alatti slide formula, amit valaha próbáltam.

Advertisement

Három színben és tömörségben létezik a Drift: 78, 80 és 82a - kék, zöld, és piros, 62mm átmérő, centerset csapágyozással. Ez a méret és magpozíció kiválóan alkalmassá teszi a kereket hagyományos double kick cruiser, vagy freeride/slide setuphoz is - én leginkább a kerék “drift” tulajdonságaira voltam kíváncsi, így az utóbbit teszteltem.

Mindhárom kerék csodás, szépen kitartható, könnyed sugary slide-ot tesz lehetővé. Ez azt jelenti, hogy bár van némi tapadás, a kerék az aszfalt tetején csúszik, nem ragad, nem érzed úgy, hogy felszakítja az útburkolatot. A szintén 62mm-es, centerset Rayne Envy 80a például sokkal tapadósabb uretán formula, mint a Moonshine 80a Drift.

Advertisement

Nem tudom milyen titkos összetevőkön múlik a végeredmény, de a 80a Dirft (a zöld) az egyik legszebb, legvaskosabb thane line csíkokat húzza (már egy sima 180 slide kozben is), mégsem kap flatspotot annyira könnyen, mint a Rayne Envy és a csúszás is inkább “sugary”, mint “buttery”. A 82a (piros) Drift tömörebb, így még jobban csúszik mégis kiszámítható marad slide közben, nem jeges, nem kontrollálhatatlan, mint a 84a Abec 11 bizonyos típusú aszfaltokon. A piros Drift-tel jól lehet gyakorolni új slideokat, kiváló tanulókerék. A legpuhább, a kék (78a) Drift pedig akár nagyobb sebességet is elvisel, és bár nagyon szépen csúszik, 80kg körüli testsúlynál bátrabban beledőlhetünk egy-egy driftbe, mert nagyobb az ellenállása, mint a tömörebb, keményebb kerekeknek.

Advertisement

Talán az alábbi értékelés mutatja meg legjobban mi a különbség a három verzió között a Boardside tesztje alapján:

Advertisement

Összességében tehát a Boardside favoritja, ennek az uretánnak a sweet spot-ja a ZÖLD, 80a White Lightning Drift kerék a három durométer közül. Minél tömörebbet választunk, annál csúszósabb lesz a kerék, így a piros kiváló választás lehet például rosszabb minőségű, vagy rücskösebb utakra. A másik véglet, a kék pedig tükörsíma burkolaton, meleg napsütésben igazi poén: slide közben valósággal az aszfaltra olvad. 75-80 kg testsúlyhoz leginkább a zöldet javaslom. Mindhárom kerék jellemzője, hogy elég gyorsan elfogynak, fontos, hogy forgassuk, rotáljuk őket egy-egy session alatt akár 5-6 nagyobb slide után az egyenletes kopásfeület érdekében.

Share This Story