longboard blog
longboard blog
Illustration for article titled Mi történik? Dalua és Green is elhagyja a Rayne-t

Mindenféle kommentár nélkül hagyta ott a Rayne Longboards-t tavaly a legendás marketing főnök, Les Robertson, aki ma már a Skate Slate magazin direktora. Anno leveleztem vele, és csak annyit mondott, hogy a lépés üzleti döntés volt. Indul az új szezon és ugyanazon a napon robban a hír: a brazil DH bajnok, Douglas Dalua és a freeride huszár Levi Green is továbbáll a kanadai csapattól.

Advertisement

Sajnos nincs semmilyen bennfenntes információnk arról, hogy mi történhete a Rayne házatáján, csak a nyilvános tényekre hagyatkozhatunk. Levi és Douglas is azt nyilatkozzák, hogy egy megbeszélésen szóba került a cég jövője, és tervei és ezek kb. kizárták, hogy a felek továbbra is együttműködjenek.

Advertisement

Mivel nem brókercégről, vagy minisztériumokról, hanem longboard gyártóról beszélünk, a dolog meglehetősen furcsa: mit mondott vajon a Rayne Daluanak és Green-enk amit a két rider nem tartott vállalhatónak? Vagy fordítva? Ugynarról az irányváltásról lehet szó ami tavaly Les Robertson távozásához is vezetett? Mi ez az irányváltás? Mostantól teszkós rollereket gyárt majd a kanadai legenda?

Advertisement
Illustration for article titled Mi történik? Dalua és Green is elhagyja a Rayne-t

A Rayne Amazon Dalua Pro modell-je

A Rayne idén sokkal több új termékkel rukkolt elő mint a tavaszi szezonnyitáskor szokott. Tavaly mindössze a slide series kapott új grafikákat tél végén, az igazi újdonságok később érkeztek. Idén rengeteg új prototípus jelent meg nagy szériákban, tarolt at Exorcist, a Fitter még megjelenés előtt. Később kijött a Whip, egy teljesen új konstrukció is: első alkalommal használ a Rayne bambusszal kombinált juharlemezeket egy deszkában. Ha van valamilyen irányváltás, akkor az egyelőre csak mégtöbb és mégjobb deszkákat jelent. Úgy tűnik, hogy a cég próbál kitörni a versenyek világából és egyre populárisabb termékeket gyárt. Talán jól példázza ezt a folyamatot a videóikban végbement hangulatváltás:

Egy Rayne video 2013-ból: SoGnar

Rayne videó 2015-ből:

Messze még persze a Landyachtz, vagy Sector 9-féle tömeggyártás. Hogy Dalua és Green a mainstreamesedés miatt váltottak-e, az hamarosan kiderül. Hogy miből? Szerintem abból, hogy melyik céggel szerződnek majd. Ha valami kisvállalkozást erősítenek a jövőben, mint ameilyen az Omen, vagy a Valhalla, akkor valóban a Rayne "felhigulása" lehetett a bibi. Ha leszerződnek a Sector 9-hoz mint korábban a szintén Rayne-hez kötődő Jimmy Riha, akkor persze kevésbbé lesz érthető a mostani lépés.

Share This Story

Get our newsletter