longboard blog
longboard blog
Illustration for article titled Megint csomó új Rayne deszka jelent meg - oda a varázslat?

A Rayne mostanában meglehetősen összevissza, mondhatni szinte folyamatosan jelentet meg új deszkákat: ezek egy része prototípus, vagy valami V2-V3 verzió, vagy egy “csiszoltabb prototípus de még mindig nem a végleges verzió”. Nekem úgy tűnik, hogy a cég pörgeti a pénztárgépet, a hype vonat pedig egyre száguld. De közben sajnos elvész az izgalom, amivel pár éve vártunk egy-egy új, zseniális darabra.

Advertisement

Jó példa, hogy a 2015-re kiadott új Slide Series (ami a Budapesti Wakeshopban is hozzáférhető) már áprilisban megújul. Január körül jöttek az új grafikák, most meg még újabbak vannak és némi szerkezeti update-et is kapott a sorozat: lekerekített szélek, és valamivel rövidebb tengelytáv - a Homewrecker 40”-ről 38”-re zsugorodott, a Phantom már csak 35.5” hosszú... Csenghet a kas(s)za a Rayne-nél.

Illustration for article titled Megint csomó új Rayne deszka jelent meg - oda a varázslat?
Advertisement

Slide series 2015 - élt 4 hónapot. Jobbra az új széria

Aztán itt vannak a most megjelent grafikai update-ek a Fortune V3, és a G-Mack V2. Ugyanaz a deszka új hasrajzzal. Ezt csinálja a Landyachtz és mások is évek óta, nincs is ezzel semmi gond, de a Rayne eddig kivételnek számított. Minden deszka egy-egy kész műremek volt, legfeljebb évente kapott valami faceliftet: el tudjátok képzelni, hogy a legendás Killswitch, vagy a Vandal kéthavonta új ruhában bukkanjon fel?

Advertisement

Hát most más a világ mint 2012-ben. A Bustin például úgy oldja meg a grafikával történő értékesítést, hogy bárkinek lehetővé teszi a deszkák testreszabását. A Landyachtz-ról már beszéltünk, ők az évenkénti update hívei. Még a Loaded is beszállt a buliba: idén új Dervish Sama grafikák jöttek ki, de a lap ugyanaz maradt.

Advertisement

Szóval létező trend a grafikai facelift, de hogy a Rayne kimaxolja ezt az olcsó bevételi lehetőséget, az biztos. Ha így megy tovább, őszre a V6-os verziónál tart majd a Fortune? Mindez vicces és érdekes, szépek az új deszkák, szó se róla. De sajnos annak a világnak vége, amikor izgatottan vártad egész télen, hogy vajon nyárra mivel rukkol majd elő a zseniális Rayne designer-tulajdonos, Graham Buksa. Úgy tűnik az új taktika (talán emiatt lépett le annyi ember mostanában a Rayne-től?) szerint inkább folyamatosan telítik a piacot újdonságokkal, mi pedig Mikulásvárás-hangulat helyett szépen belefulladunk az Instagramos prototípus-fotókba, és sajnos ez azt is jelenti, hogy egy-egy új termék megjelenése már sokkal kisebb attrakció mint annak idején, mondjuk amikor a Rayne Vandal felrobbantotta a DH longboard műfaját.

Share This Story

Get our newsletter