longboard blog

Hawgs Tracers - felszállt a Landyachtz is a "cheater wheel" vonatra

Korábban az új Free Wheels Platinum, a Remember Hoots és a Premier kerekek kapcsán már írtam arról, hogy 2015 a slide éve lesz. Azaz az olyan kerekeké, amikkel különösen könnyen és hosszan lehet csúszni, és lehetőleg jó nagy csíkot húznak maguk után. Pár éve az Orangatang uralta piacon még nagy kunszt volt a slideolás, ma azonban már csak felszerelés kérdése az egész. Én magam is tapasztaltam mekkora a különbség egy hagyományosabb Abec 11 és egy Remeber Lil Hoots között.

Advertisement

Az előbbinél erőből, technikásan, ügyesen kell slideolni, az utóbbinál meg megy magától az egész, negyedakkora erőfeszítéssel, sokkal megengedőbben. Egy modern slide kerékkel elkövethetünk olyan hibákat (nem tartjuk az ívet rendesen, kibillenünk az egyensúlyból, stb) amiket egy hagyományosabb kerékkel nem lehet esés nélkül. Az angol szleng ezért az ilyen kerekeket “cheater wheel”-nek, azaz egyszerűen csalásnak nevezi.

Nos, idén nyárra a Landyachtz kerék divíziója, a Hawgs is kijött egy ilyen varázskerékkel. A Tracers (minden szín 78a, 67mm) a csíkhúzásról és a könnyed, kiszámítható slide-ról szól, arra termett, hogy lecsutkázzák, és aztán posztolják a Facebookra. Mi boldogan benne vagyunk egy ilyen böszmeségben, ha megjön a kerék Magyarországra veszünk is majd belőle, és ezt kimondottan javasoljuk is mindenkinek. Amúgy: hogy néz már ki Wolfgang Coleman? Uhh.

Share This Story