longboard blog

Bear Kodiak - félprecíz függő féláron

Hatalmas várakozás előzte meg a két legnagyobb longboard felfüggesztés-gyártó cég, a Paris és a Bear forged precision függőjének idei érkezését. A forged precision felfüggesztések nem CNC gépben készülnek méregdrága eljárással, mint a valódi precíziós termékek (Aera, PNL, Ronin) de a hagyományos öntött (cast) függőkkel szemben mégis sokkal ellenállóbbak és masszívabbak.

Hogy miért? Az öntvények úgy készülnek, hogy a forró alumíniumot egy formába csurgatják, aztán kihűtik. A forged (kovácsolt) tárgyakat viszont hatalmas erővel sajtolják végleges formájukra. Az eredmény: szilárdabb, erősebb szerkezet, elnyűhetetlen felfüggesztés.

Advertisement

A piros és fekete színben elérhető Kodiak-ok 188 eurós áron szerezhetően be a Sickboards-nál. A szett nemcsak a csinos díszdobozt, hanem különféle keménységű tall, azaz a gyári átlagnál magasabb bushingokat is tartalmaz, valamint egy műanyag alátétet, ami lehetővé teszi, hogy sima, nem tall bushingokat is használjunk a Kodiak-kal. Paris Trucks, várjuk a válaszlépést! A Savant-ok állítólag már a spájzban vannak.

Share This Story