longboard blog

Átlátszó deszkák és új cruiserek - Landyachtz 2017

Szemben a Rayne Longboards szokásaival, a Landyachtz minden Márciusban bemutatja a csaknem teljes újévi katalógusát. A deszkák kivétel nélkül el is érhetőek már a magyar boltokban Sickboardson. Prémium lapok méregdrágán, új grafikák, és pár teljesen új deszka is akad a világ egyik legnépszerűbb gyártójának 2017-es puttonyában.

1. Hollowtech - átlátszó deszkák pillesúlyban

tavaly még csak pár deszka kapta meg, idén a legtöbb DH/Freeride lap kijött látványos hollowtech verzióban is. Beépített, habbal kifújt üregek helyett amit más cégek már bemutattak, a Hollowtech azt jelenti, hogy a deszka lényegében egy lyukacsos fakeret üvegszállal, meg mindenféle áttetsző ragasztóanyaggal kiöntve. Az eredmény pillesúly, és vagány megjelenés, ami állítólag nem megy a tartósság rovására. A Hollowtech deszkák elég borsos áron: 300 Euróért kelletik magukat a Sickboardson, ami pont ugyanannyi, amennyiért a Rayne a kikönnyített, de nem átlátszó Dee-Lite lapjait kínálja.

Advertisement

Úgy tűnik általános trend, hogy a jövőben egyre jobban elszakad egymástól árban a prémium és a hagyományos deszkák piaca. Míg egy sima bambusz, vagy juhar longboard lap ára 130-180 euró között alakul, addig egy high-tech deszkáért akár ennek a dupláját is elkérik a gyártók. A prémium jelleg 2017-ben elsősorban a felhasznált anyagok minőségében (carbon, üvegszál, kompozit, stb) és a deszkák súlyában mérhető. Minél könnyebb, annál drágább. Írunk még majd erről, mert érdekes ellentmondás, hogy a DH/Freeride világban egyáltalán nem egyértelmű alaptétel, hogy a könnyebb deszkák annyival jobbak lennének.

2. Új kerekek, függő színek 

Átalakult a cég egyik legnépszerűbb kereke, a Street Hawgs, most Cordova néven fut. A méret 62-ről 57mm-re csökkent, de a durométer opciók megmaradtak: 82a és 90a, a forma sem változott. 2017-re új színeket kapnak a Bear függők, biztosan lesz csomóféle a végleges katalógusban. A Muirskate-en találtunk egy lilát, nem néz ki rosszul.

Advertisement

3. Gördeszkák! 

Advertisement

2017-re a Landyachtz kinyírta a Loco szériát, és helyette igazi, 32"-es street sorozatot mutat be. A deszkák mind hagyományos street DK lapok, de háromféle formában kaphatóak. Hol is láttunk már ilyet? Ja, igen, a Comet shred szériája pont ezt hozta már 3 éve. A Landyachtz mindig is jó volt cruiserben, a Polar Bear függő csúcskategóriás, szóval az új Perfecto, Presidente és Laguito biztosan nagyon fasza kis szetapok lesznek.

Share This Story